IV Trobada esportiva AKOE Colpbol 2014

De nou ens hem reunit les cooperatives d’AKOE junt a Grans i Menuts per passar una vetlada divertida al voltant del Colpbol. IMG_8836 Enguany el dia triat ha estat el 8 de maig i ens donàrem cita al Campus esportiu de Tarongers de la Universitat de València més de 800 joves de Primària i Secundària de les nostres cooperatives. Ja són quatre les edicions d’aquesta trobada, quasi més d’esplai que d’esport, entés aquest últim com competició, perquè l’objectiu realment és compartir tots plegats un dia meravellós on l’esport és l’excusa per a que els xics i xiques puguen conèixer altres cooperatives que formen part d’AKOE.

L’aposta per a promoure aquest esport entre l’alumnat de Primària i Secundària dels nostres centres educatius constitueix, en si mateixa, una estratègia per a divulgar la pedagogia cooperativa també en aquest àmbit. En el colpbol participen xics i xiques de diferents edats i, fins i tot, amb diversitat funcional. No es tracta d’un esport adaptat sinó un esport normalitzat que permet la participació atenent a les diferències dels jugadors i les jugadores, on el protagonisme sempre està en el grup i la seua capacitat de col·laborar. Es demostra així que la comunió entre la pràctica esportiva i l’atenció a la diversitat és possible.

Com sempre, per aconseguir que aquesta jornada siga tot un èxit, es requereix l’esforç i compromís voluntari d’un bon nombre de mestres d’Educació Física i tutors/es d’AKOE així com la cooperació d’algunes organitzacions com Caixa Popular, el Servei d’Esport de la Universitat de València i Consum entre d’altres. Enguany també hem pogut comptar amb l’ajuda un bon nombre de joves, sobretot estudiants dels Cicles Formatius de TAFAD (Devesa Carlet) i TAFAE (Florida), que van fer l’arbitratge dels múltiples partits simultanis.

Enguany ens vàrem proposar un repte que va ser compondre el nom de la nostra organització amb allò que és el més important per a nosaltres: les persones, tant el nostre alumnat com els nostres mestres. Disposàvem només de 15 minuts, sense assajos i calia la cooperació de tothom… Ací pots veure el vídeo amb la seqüencia d’aquesta foto final de grup.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s