I Jornada Experimental Claustres AKOE 2015-16

Ahir dimecres, 25 de novembre, va tindre lloc una nova edició dels nostres Claustres AKOE. Enguany ens hem reunit més de 200 mestres a les nostres escoles, al voltant de les etapes d’Infantil, Primària i Secundària.

El curs passat els vam organitzar al mes de gener però enguany hem avançat la data. També hem fet canvis tant en l’estructura com en els continguts.

Infantil Primària ESO
Una pluja d’Emocions Didàctica de la matemàtica Treball per Projectes
Escuela 2 Escola Gavina Florida

Continuem amb l’objectiu de COMPARTIR amb d’altres companyes i companys d’especialitats i nivells semblants als nostres, encara que de centres diferents, les nostres inquietuds, preocupacions i problemes però també il·lusions, solucions i experiències. D’igual manera, establir CONNEXIONS entre els i les nostres mestres ha de ser part de l’experiència.

Enguany vam pensar en donar protagonisme a l’aprenentatge entre iguals i en fer una mena de triada entre les experiències més interesants. Com dèiem les nostres companyes d’Infantil, es tractava de “presentar una pluja d’idees per compartir les experiències de les nostres escoles en relació a la feina que realitzem dia a dia“.

A més a més, aquestes experiències les havíem de conèixer principalment d’una forma activa, ens havíem de convertir en els i les nostres alumnes, per sentir i viure l’experiència des de la seva mirada. Ja ens diran els nostres companys i companyes com va quedar la sessió però, almenys de moment, amb els retorns rebuts, es van aconseguir aquests dos objectius.

Cada etapa es va articular al voltant d’un tema concret que com heu vist al quadre d’abans van ser: Infantil (Una pluja d’emocions), Primària (didàctica de les matemàtiques)i ESO (Treball per Projectes).

Entre les experiències d’Infantil, vam conèixer: Escenificació d’un conte (Colegio Juan Comenius), Formiguetes a la panxa (Escola La Masia), La perspectiva de les emocions (La Nostra Escola Comarcal), Rols docents-una escolta cap el nostre interior (Ninos), La taula de la pau i Projecte intergeneracional (Escuela 2),  Un fum d’emocions (Escola Les Carolines) i Els contes de Marieta (Escola El Drac).

Al claustre de Primària, per facilitar el treball experimental, es va voler dividir al grup entre el primer cicle i la resta (segon i tercer cicle). Entre els materials i experiències compartides a Primària vam tindre: Exposició de materials manipulatius i jocs (La Nostra Escola Comarcal, Escuela 2 i Escola Gavina), Algorismes OBN (Escola Les Carolines), Jocs de numeració i càlcul i materials Montessori (Escuela 2 i Escola Gavina), Jocs guiats de numeració i càlcul (Escola el Drac) i Material multimèdia preparat pel Grupo Sorolla amb ordinadors per conèixer els aplets del bloc PuntMat dels nostres amics/companys Cecilia Calvo i David Barba entre d’altres.

Ací podeu veure unes imatges d’allò que vam compartir al Primer Cicle de Primària, sobretot.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

En el claustre de l’ESO, es vam compartir quatre projectes, amb característiques diferents per poder enriquir tant l’aprenentatge com el debat posterior.

  1. Projecte internivell multidisciplinar que involucre a tota l’etapa de Secundària: Marhaban! (Món Islàmic) presentat per l’Escola el Drac.
  2. Projecte interdisciplinari que dure tot el curs – Mòduls de projecte anuals de 2n ESO de Florida (Projecte Individual / Projecte cooperatiu).
  3. Projectes d’Àmbit (interdisciplinaris que involucre a diferents assignatures):
   • Àmbit científic: Projecte de la Nostra Escola Comarcal 1r ESO [Naturals – Socials – Tecnologia].
   • Àmbit humanístic: Projecte de l’Escola Gavina – Guia de l’Horta [Valencià – Plàstica – Socials –Anglès].

Quins temes tractarem al curs vinent?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s