VI Trobada esportiva AKOE Colpbol 2016

Avui dimarts 22 de març, la nostra organització ha reunit 900 estudiants de 5è/6è de primària i 1r/2n d’ESO amb motiu de la VI Trobada esportiva de Colpbol, celebrada al Campus de Tarongers de la Universitat de València. .

El Colpbol és un esport col·lectiu disputat per dos equips mixtes que va néixer l’any 1997 i anys després va quedar oficialment registrat i definit el seu reglament oficial. El seu impulsor va ser el valencià Juanjo BendichoIMG_20160322_110629, mestre d’Educació Física i actualment assessor d’Educació Física dins de la xarxa de Centres de Formació del Professorat de la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana. Al costat podeu veure als nostres amics Juanjo i a Paco Alós (aquest últim en representació de Caixa Popular) que ens vam acompanyar de nou a la Trobada.

El colpbol posseeix unes bases pedagògiques clares, que justifiquen la seua inclusió i pràctica a l’escola. De fet, el joc naix en l’entorn escolar i la seua finalitat se centra a aconseguir uns objectius pedagògics integrals dins el context de l’ensenyament de l’educació física i l’esport a l’escola.

Es tracta d’un veritable esport d’equip i que afavoreix la integració i la coeducació. L’aposta per aquest esport constitueix, en si mateixa, una estratègia per a divulgar la pedagogia cooperativa també en aquest àmbit. Al colpbol participen xiquets i IMG_9495xiquetes de diferents edats i, fins i tot, amb diversitat funcional. No es tracta d’un esport adaptat, sinó d’un esport normalitzat que permet la participació atenent a les diferències dels jugadors i les jugadores, on el protagonisme sempre està en el grup i la seua capacitat de col·laborar.

A les nostres trobades aprofitem per donar difusió a tres de les modalitats d’aquest esport, per poder aprofitar les diferents pistes d’esport d’aquest campus: Colpbol, taIMG_20160322_133429ulerbol (camp de basquet) i raspagol (pistes de tennis).

Enguany hem comptat amb la col.laboració dels alumnes del Cicle Formatiu de TAFAE d’una de les nostres cooperatives sòcies (Florida), per poder fer l’arbitratge dels 22 partits simultanis.

Són un fum els partits disputats durant el matí però no es registren els resultats aconseguits ja que l’objectiu essencial no és guanyar, sinó divertir-se, fer esport i conèixer a altres xiquets i xiquetes de les escoles que integren AKOE. A la fi, les i els regalem un record d’aquesta trobada i fem una foto amb totes les persones que han participat.

                    Saquet

Aquesta iniciativa es va posar en marxa l’any 2010 amb la celebració del primer campionat de Colpbol entre els nou centres integrants de la nostra cooperativa. En aquesta edició també hem tornat a convidar a participar a la cooperativa de Castelló Grans i Menuts, que va poder participar, i a la cooperativa Mestres de la Creu, que finalment no pogueren vindre.

Com sempre, per aconseguir que aquesta jornada siga tot un èxit, es requereix l’esforç i compromís voluntari d’un bon nombre de mestres d’Educació Física i tutors/es d’AKOE així com la cooperació d’algunes organitzacions com Caixa Popular, el Servei d’Educació Física i Esports de la Universitat de València i Consum entre d’altres als quals volem agrair-los la seua participació.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s