VII Trobada esportiva AKOE Colpbol 2017

DSC_0244

Dimarts 4 d’abril va tindre lloc la VII Trobada esportiva de Colpbol AKOE. Enguany hem tornat a reunir a més de 900DSC_0214 estudiants de 5è/6è de primària i 1r/2n d’ESO a les instalacions del Campus de Tarongers de la Universitat de València.

El Colpbol és un esport col·lectiu disputat per dos equips mixts que va néixer l’any 1997 i anys després va quedar oficialment registrat i definit el seu reglament oficial. El seuIMG_9685 impulsor va ser el valencià Juanjo Bendicho, mestre d’Educació Física i actualment assessor d’Educació Física dins de la xarxa de Centres de Formació del Professorat de la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana. Al costat podeu veure’l, doncs ens va acompanyar de nou a la Trobada, el qual aprofitem per agraïr-se’l públicament.

Aquest origen valencià de l’esport és un dels motius pels quals serà ací, en concret als poliesportius de Nazaret (València) i Burjassot, on tindrà lloc el primer campionat d’Espanya de Colpbol, de 23 a 25 de juny: la Valencia Colpbol Cup.

El colpbol es tracta d’un veritable esport d’equip i que afavoreix la integració i la coeducació. L’aposta per aquest esport constitueix, en si mateixa, una estratègia per a divulgar la pedagogia cooperativa també en aquest àmbit. Al colpbol participen xiquets i xiquetes de diferents edats i, fins i tot, amb diversitat funcional. No es tracta d’un esport adaptat, sinó d’un esport normalitzat que permet la participació atenent a les diferències dels jugadors i les jugadores, on el protagonisme sempre està en el grup i la seua capacitat de col·laborar.

DSC_0015DSC_0036DSC_0050DSC_0142

A les nostres trobades aprofitem per donar difusió a tres de les modalitats d’aquest esport, per poder aprofitar les diferents pistes d’esport d’aquest campus: Colpbol, taulerbol (camp de basquet) i raspagol (pistes de tennis).

DSC_0055IMG_9710DSC_0085

Enguany hem comptat amb la col.laboració de vora 40 alumnes dels Cicles Formatius de TAFAE de dues de les nostres cooperatives sòcies: Devesa Carlet (Grupo Sorolla) i Florida, per poder fer l’arbitratge dels 22 partits simultanis.

IMG_9642IMG_9648IMG_9649

Són un munt els partits disputats durant el matí però no es registren els resultats aconseguits ja que l’objectiu essencial no és guanyar, sinó divertir-se, fer esport i conèixer d’altres xiquets i xiquetes de les escoles que integren les escoles cooperatives. A la fi, les i els regalem un record d’aquesta trobada i fem una foto amb totes les persones que han participat.


Foto de grup       Saquet VII Trobada Colpbol AKOE

Aquesta iniciativa la vam posar en marxa l’any 2010 amb la Imatge amb tots els logos de les cooperatives assistentsprimera trobada entre les nou escoles cooperatives d’AKOE. En aquesta edició també ha participat l’escola cooperativa Grans i Menuts de Castelló de la Plana i, per primera vegada, també hem comptat amb les escoles cooperatives Mestres de la Creu de Mislata i Mata de Jonc de Palma de Mallorca.

IMG_9637IMG_9639IMG_9684IMG_9709IMG_9640

Com sempre, per aconseguir que aquesta jornada siga tot un èxit, es requereix l’esforç i compromís voluntari d’un bon nombre de mestres d’Educació Física i tutors/es de les escoles així com la cooperació de Caixa Popular a la qualDSC_0240 volem agrair-li el seu suport. DSC_0187També en aquesta trobada vam comptar amb la inestimable companyia del nostre amic Paco Alós, en representació d’aquesta entitat, com podem veure a la imatge de la esquerra.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s