AKOE escola de mestres

AKOE Escola de MestresL’objectiu de l’escola de mestres és definir un espai d’encontre per compartir, intercanviar i fer créixer iniciatives que milloren l’acció educativa de mestres, llicenciats, educadors, desocupats, en actiu o que encara es formen. Volem ser un punt de trobada ample, independent, compromés, que puga acollir tanta gent amb la il·lusió de continuar aprenent.

Com que volem aprendre amb vosaltres, l’escola de mestres posarà en comú el coneixement, a partir de xarxes d’aprenentatge que contribuiran al canvi i a l’intercanvi metodològic, posarà en valor una experiència compartida i millorarà la consideració social de la professió de ser mestres.

En resum, volem programar una formació  excelsa –ara que som en temps de retallades i d’abandonament de l’administració–, justament perquè els mestres es puguen trobar còmodes a l’aula, acollits, tot facilitant-los propostes que canalitzen energies i iniciatives innovadores.

Vam fer la presentació del projecte AKOE: escola de mestres un dimecres, 24 d’abril, a les 18 h. a les instal·lacions del Centre Cultural i Esportiu La Petxina, a València. Es va proposar un programa d’interès:

  • La presentació del llibre “Ser mestres del segle, competents o inadaptats” una investigació feta per mestres, alumnes i pares d’escoles cooperatives, i
  • Carta al mestre Celestín Freinet, lectura a càrrec del mestre Ferran Zurriaga

Més enllà de diferents xerrades o tallers puntuals, ara organitzem unes sessions de formació al mes de febrer, que s’anomenem Jornades d’Hivern, i unes d’altres que fem cap a l’estiu (Jornades de Juliol). A l’hivern concentrem les sessions un parell de vesprades i a l’estiu, són tres matins.

Al voltant d’aquestes jornades ha de poder apropar-se qualsevol que estime el seu treball. Nosaltres aportem les nostres hores i busquem el suport d’altres institucions per poder aconseguir espentar endavant una mica el sistema educatiu valencià, en debat continu al llarg dels últims anys. Creiem que per aconseguir-ho, l’intercanvi i la col·laboració amb d’altres mestres ha de ser un element clau d’aquest nou despertar.

 

Un pensament sobre “AKOE escola de mestres

Els comentaris estan tancats.