Vídeos de Jornades de Juliol 2013

Durant tres matins de juliol vàrem estar acompanyats de quasi 400 persones, en la seua major part mestres encara que també estudiants i desocupats/es. A més a més, les nostres organitzacions amigues (Escola Valenciana, CODERI i MRP Marina-Safor) varen estar presents per a donar a conéixer part del present de la formació del professorat.
L’assistència durant els tres dieIMG_8585s va ser aclaparant. Ningú volia perdre’s res. Quasi 300 persones varen gaudir de tots els continguts i la seua participació va ser encoratjadora.
El lloc triat va ser agraït per tothom que el va comentar. La ubicació a València, les bones connexions de transport públic, les instal·lacions perfectament adaptades per a qualsevol públic i la amabilitat de totes les persones treballadores del Colegio Juan Comenius i de l’equip organitzador d’AKOE van ser elements substancialment ressaltats.
El primer dia començàrem amb un repàs al passat dels Moviments de Renovació Pedagògica del País Valencià amb la intervenció de Mª Àngels Martínez Bonafé. Tant el dilluns com el dimarts ens varen acompanyar les nostres organitzacions amigues per a donar a conèixer el seu treball. Junt a Mª Àngels es pot veure a Escola Valenciana i el dimarts feren la seua presentació CODERI i MRP Marina-Safor.
El primer dia es va dedicar a l’avaluació formativa amb la Neus Sanmartí. L’èxit semblava garantit. El treball després per nivells, amb l’equip de la Neus (Rosa Mª Tarín IMG_8591a Infantil, Mercé Mas a Primària i Pilar Menoyo a Secundària) va omplir de gom a gom les tres grans aules triades. La intensitat del treball i les qüestions plantejades no deixaven cap dubte: el treball estava sent de profit i l’interès no va caure al llarg del matí.
Els dimarts va ser el dia de la presentació d’experiències pels mestres i també de la fira dels estudiants. El dinamisme haviIMG_8698a de garantir-se perquè cadascuna de les presentacions no podia superar els 20 minuts. La supervisió per part de les persones relatores i coordinadores va ser fonamental per a acomplir els temps. Açò va ser u dels aspectes destacats habitualment: el acompliment quasi exacte del temps establert en el programa. La maquinària organitzativa IMG_8738funcionava com un perfecte rellotge suís.
Va sorprendre i agradar molt la fira de l’alumnat i es va agrair la seua participació directament durant aquests dies de juliol, per als xiquets i xiquetes, de vacances.
Si pensàvem que el dimecres ja estàvem tots i totes esgotats, que l’assistència baixaria, en cap moment i sense dubtes va ser el moment d’or, el més emocionant de les tres sessions. Tant la intervenció de Mª Ángeles Llorente com de Xavier Melgarejo va alçar a tothom de les cadires en un aplaudiment profundament emocionat. Les seues optimistes aportacions i reflexions en aquest moments ens van omplir d’optimisme.
Les jornades es van tancar amb la reflexió sobre el futur de l’escola de mestres on les aportacions enriquiran la nostra reflexió d’ara endavant.
Si vas ser alguna de les 400 persones que pogueren assistir a les Jornades de Juliol, ací pots veure un vídeo resum dels tres dies que vàrem estar tots plegats.

Per a totes les persones que no vàreu poder vindre i voleu saber què va passar durant els tres dies, ací teniu alguns vídeos de les sessions però podeu veure tots els que es varen enregistrar al canal de youtube d’AKOE educació.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s