Presentació

“AKOE” és la paraula grega que dóna nom al sentit de “l’oïda”. Aquest nom vol  representar la voluntat manifesta d’aquest nou grup educatiu d’estar atent als senyals de l’entorn educatiu i social, d’escoltar les necessitats dels centres que el formen, així com les del món cooperatiu en general.

AKOE Educació integra, en principi, nou cooperatives valencianes amb la missió conjunta de “Ser un grup educatiu dinàmic, amb capacitat per a consolidar els projectes dels centres integrants del grup quant als vessants empresarial, cooperatiu i formatiu, tot possibilitant el seu desenvolupament, mitjançant la utilització comuna de recursos aportats per cadascun dels centres segons les seues competències”.

Les dades més destacades del conjunt de la nova organització són les següents: un nombre de persones que treballen que ronda els 1,200, amb llocs de treball estables, un ampli ventall d’opcions d’escolarització que permet donar servei educatiu a més de 12.000 alumnes i un volum de facturació total entre tots els centres d’uns 50 milions d’euros.

Aquestes nou cooperatives han demostrat, al llarg del temps, les seues capacitat i voluntat d’intercooperació mitjançant accions concretes que les ha fetes coincidir en projectes comuns. A hores d’ara, tot basant-se en els seus propis valors d’autoajuda, autoresponsabilitat, igualtat, equitat i solidaritat, han fet del sisè principi de l’ACI (Aliança Cooperativa Internacional), referit a la cooperació entre cooperatives, un manament, que s’ha traduït en la creació d’una cooperativa de segon grau, és a dir, una cooperativa de cooperatives. Una organització democràtica i participativa que pren com a base els valors ètics d’honestedat, transparència, responsabilitat i vocació social, per aprofitar les sinèrgies i potenciar les fortaleses de cadascuna d’elles.

No és la primera oportunitat en què s’ha intentat algun projecte semblant, però aquesta vegada és la definitiva. En aquesta ocasió s’ha sabut atorgar pes específic a allò que les apropa i les uneix; han estat presos com a punts de fortalesa els factors que les diferencien, amb una clara intenció d’aprofitament de la diversitat. L’orientació bàsica del grup és treballar a l’àmbit empresarial, tant des de cadascuna de les empreses individuals com dels seus projectes conjunts, amb la profunda intenció d’incrementar la capacitat conjunta d’influència en la societat valenciana i potenciar la posició de lideratge en el món educatiu i cooperatiu. Els seus membres tenen els seus sistemes de gestió sotmesos a un control democràtic, són professionals de provada eficàcia i compten amb sòlides organitzacions.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s